ОСТАННІ НОВИНИ

Буськ візьме участь у конференції Європейської асоціації міст-лелек

|

Делегацію міста Буська запрошено на VII щорічну конференцію « Європейської асоціації міст – лелек » (ESCO), яка відбудеться у Латвії у місті Даугавпілсі 13 вересня . Про це йдеться в листі координатора ESCO Ілони Трезіні, який 4 вересня надійшов на адресу Буського міського голови Василя Вовка.

Цього року представники міст Європи , на гербах яких зображено лелеку , зберуться в готелі «Park Hotel Latgola» під керівництвом голови ESCO Яніса Бакманіса . Будуть представлені делегації з латвійського Стайцеле, чеської Луки над Іглавою, словацького Комаровце, німецького Сторкова, литовських Рамигали і Туеная. Планується обговорити фінансові, статутні та інші питання асоціації. В складі української делегації 4 жителів Буська.

У програмі передбачені екскурсія містом Даугавпілс, відвідання його архітектурних пам’яток і навчальних закладів. Побувають гості Латвії і в Деменській волості, де зустрінуться з депутатами місцевого муніципалітету. Заплановані також візити в мистецький салон «Burvestiba», в польський та російський культурні центри, в будинок Яніса Райніса в Біркенелі.

28 квітня 2001 року в на конференції в містечку Стайцеле шість міст Європи, на гербах яких зображений лелека, об’єднались в міжнародну організацію ESCO. Серед ініціаторів створення неурядової структури були Сторков (Німеччина), Буськ (Україна), Столін (Білорусь), Комаровце (Словаччина), Лука над Іглавою (Чехія), Стайцеле (Латвія). У 2002 році до них приєдналося місто Рамігалас (Литва) та Деменська волость (Латвія), а в 2006 році – литовське місто Туенай , передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *