10-15% виборців поміняють свою думку на виборчій дільниці - соціолог Олексій Антипович

|

На Львівщині простежується коливання уподобань виборців від однієї сили до іншої. Здебільшого “помаранчеві” львів’яни вагаються між блоком НУ-НС та БЮТ. Натомість електорат КПУ і СПУ в основному відходить до Партії регіонів. Про це сьогодні, 4 вересня, під час круглого столу “Роль і значення соціологічних опитувань у виборчій кампанії-2007” заявив директор Центру соціологічних досліджень “Соціоінформ” Олексій Антипович.

Водночас він додав , що 10-15% виборців змінюють свою думку безпосередньо на виборчій дільниці .

” Соціологія – це засіб маніпуляції громадською думкою . Але цією маніпуляцією займаються не соціологи, а політики, які використовують дослідження у власних інтересах – для агітації виборців”, – наголосив соціолог.

Його підтримав політолог Анатолій Романюк. “Існує дві соціології: для себе, яка подає реальні результати, і для завдань політичних партій. Тому перед виборами ми бачимо появу нових служб, які опісля щезають. В Україні існує потреба у національній соціологічній службі, яка була б незалежною”, – наголосив він.

За словами Анатолія Романюка, в основному більшість соціологів подають схожі рейтинги різних політичних сил. Значні коливання відсотків спостерігаються лише щодо БЮ Т, передає ZAXID . NET .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *