ОСТАННІ НОВИНИ

Партія регіонів вимагає від влади Львівщини скасувати рішення про відмову від 9 млрд грн

|

Львівське обласне відділення Партії регіонів прийняло заяву щодо рішення президії Львівської обласної ради відмовитися підписувати угоди щодо регіонального розвитку Львівської області з прем ’ єр – міністром України Віктором Януковичем . Про це ZAXID.NET повідомила прес-служба ЛОВ Партії регіонів.

” Рішення президії Львівської обласної ради не підписувати угоди з урядом Віктора Януковича про регіональний розвиток Львівщини позбавлене здорового глузду , цілковито алогічне і шкідливе для суспільно – економічного розвитку краю . Нагадаємо, що угода стосовно регіонального розвитку Львівської області, яку мали би підписати Кабінет Міністрів України і Львівська обласна рада, передбачає надходження інвестицій в область в розмірі майже 9 мільярдів гривень. Також зазначимо, що подібні договори буде підписано абсолютно з кожним українським регіоном, щоб, за словами глави уряду, “жителі України відчули: ми не ділимо Україну ні за політичним забарвленням, ні за біографією”. Львівське обласне відділення Партії регіонів переконане: відмова обласних чільників від співпраці з нинішнім урядом пояснюється виключно їх політичними амбіціями. Бачте, якщо послухати голову облради М.Сеника, то він бачить у цьому більше політики, ніж економіки, і “що прем’єр-міністр, пропонуючи підписати її зараз, хоче перетворити це на передвиборчі обіцянки Партії регіонів”. Ось така, з дозволу сказати, логіка посадовця, який під час ліквідації наслідків Ожидівської катастрофи грів пупа під хорватським сонцем.

А тепер – головне. На фоні того, що впродовж 16 років економіка Львівщини системно стагнує, що область з колись потужного промислово-економічного регіону перетворилася в суцільний гуртово-роздрібний базар і ресторанно-розважальний клондайк, що через відсутність робочих місць мільйони галичан поневіряються на заробітках за кордоном, а черга на одне місце для працевлаштування складає вісім осіб, що, нарешті, борг із виплати заробітних плат сягає на Львівщині понад 32 мільйони гривень, відмова від інвестиційної допомоги уряду Віктора Януковича виглядає, на перший погляд, більш, ніж дивною. Але тільки на перший погляд. Львівське обласне відділення Партії регіонів вважає, що, ставлячи сьогодні хрест на співпраці з Кабінетом Міністрів України, місцеві політикани керуються лише своїми вузько-партійними інтересами, ставлячи їх вище від реальних потреб усієї обласної громади та відмовляючи їй у завтрашньому суспільному добробуті. Зрештою, що їм до цього – їм би будь за що при владі утриматись, а там хоч трава не рости. Не має їм діла і до тотальної корупції, яка пишно розквітла на теренах Львівщини, вони роблять вигляд, що в регіоні відсутній розгул кримінального елементу, перед яким вони відверто спасували, або ж налагодили з ним тісну співпрацю. Врешті-решт, хто при ясному розумі та ще й на передодні Євро-2012 відмовляється від потужної інвестиційної підтримки обласної господарки?!

Категорично засуджуючи абсолютно не вмотивоване, безвідповідальне рішення президії Львівської обласної ради, Львівське обласне відділення Партії регіонів вимагає скасувати його як економічно не обґрунтоване, популістське і таке, що вкотре виставляє наш край на посміховисько перед усією державою. Закликаємо також усіх тверезомислячих мешканців регіону, усіх справжніх патріотів дати принципову оцінку провокаційним і авантюристичним вибрикам безвідповідальних діячів з помаранчевого табору”, – зазначено в офіційній заяві ЛОВ Партії регіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *