ОСТАННІ НОВИНИ

Влада нагороджувала кращих підприємців

|

Керівництво Львівської облдержадміністрації нагороджувало сьогодні кращих підприємців області. Як передає прес-служба ЛОДА, голова адміністрації Петро Олійник вручив нагороди представникам підприємницької спільноти Львівщини. Зокрема, були відзначені переможці обласних конкурсів на звання: «Краще мале підприємство Львівщини», «Краща жінка-підприємець Львівщини», «Кращий молодий підприємець Львівщини».

Окрім цього, Петро Олійник вручив низку почесних грамот обласної державної адміністрації: за активну участь у підготовці кадрів для сфери підприємництва; за вагомий внесок у розвиток підприємництва; впровадження спрощених механізмів державної реєстрації та видачі дозвільних документів суб’єктам підприємницької діяльності; за вагомий внесок у розвиток підприємництва; за активну участь у реалізації в області державної регуляторної політики у сфері підприємництва.

Звертаючись з вітальним словом до підприємців Петро Олійник наголосив, що область має вагомі показники розвитку малого підприємництва, а економіка області все більше орієнтуються на підприємницький ресурс.

На Львівщині функціонує понад 104 тис. суб’єктів малого бізнесу (фізичних та юридичних осіб), що на 6.2% більше ніж у I-му півріччі 2006 року, в тому числі – 17.4 тис. малих підприємств та 87 тис. – підприємців – фізичних осіб; за I-е півріччя 2007 р. суб’єктами малого бізнесу юридичними та фізичними особами створено 22,7 тис. нових робочих місць.

За словами Петра Олійника, питома вага надходжень у зведений бюджет області за I-е півріччя 2007 р. складає 16%.

Однак серед невирішених залишаються питання неналежного адміністрування податків: порівняно високі ставки податків, часті зміни правил гри на податковому полі, питання повернення податку на додану вартість (ПДВ), ускладнена процедура нарахування окремих видів податкових платежів, недосконала процедура видачі дозволів.

Голова ЛОДА також зазначив, що обласна влада готова працювати над реалізацією будь яких конструктивних пропозицій з боку підприємницької спільноти щодо покращення бізнес-середовища на Львівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *