ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком прийняв рішення про створення експертної містобудівної ради

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради під час сьогоднішнього засідання розглянув і затвердив положення про створення у Львові Міжнародної архітектурно-містобудівної експертної ради.

Головним завданням Експертної ради є професійний колегіальний розгляд містобудівної документації, містобудівних, архітектурних та інженерних проектних рішень об’єктів архітектури та містобудування. Відтак рада надаватиме експертно-аналітичну допомогу в галузі містобудування та архітектури, рекомендації управлінню архітектури, виконавчому комітету міськради, розробникам проектної документації щодо проектування конкретних об’єктів та комплексів.

Проте висновки Експертної ради не будуть обов’язковими для департаменту містобудування.

Як повідомляв раніше головний архітектор Львова Юрій Криворучко, до складу ради увійдуть відомі архітектори з Німеччини, Австрії, Голландії, Канади, Франції, Польщі та України.

За словами Юрія Криворучка, члени Експертної ради – це люди, які неодноразово відвідували Львів і добре знають його архітектуру та проблеми. Всього до складу Експертної ради увійде 17 членів, серед яких навіть голова спілки архітекторів Франції.

Передбачається, що збиратиметься рада раз у квартал, а правочинним вважатиметься засідання, якщо на ньому будуть присутні не менше як половина членів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *