ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські «горбаті» запорожці знову підкорятимуть Європу

|

Автопробіг за маршрутом Львів-Краків-Прага-Дрезден-Магдебург-Брюссель-Нансі-Люневіль-Цвайбрюкен-Фрайбург-Франкфурт-Ерфурт-Куневальде, загальна протяжність якого становить понад 4 тисячі кілометрів, планують подолати шість автомобілів львівського авто-фан-клубу «ЗАЗ КОЗАК» за 14 днів. Про це повідомили організатори автопробігу.

Стартують учасники пробігу сьогодні ввечері. 1-2 вересня “запорожці” візьмуть участь у найзначнішому з’їзді антикварних автомобілів радянського періоду країн Східної Європи – фестивалі OMMMA (Ost Mobile Meeting Magdeburg). Після цього разом з друзями з Голландії українські антиквари відвідають Амстердам. У Люксембурзі їх зустріне клуб власників “Фіатів-500” – як відомо ця машина була прототипом наших ЗАЗ-965. По дорозі у Брюсселі авто зроблять пам’ятне фото на фоні Європарламенту. У невеликому французькому містечку Люневіль (біля Нансі) львівські любителі вітчизняних автомобілів відвідають своїх друзів з “Товариства любителів бароко” і замок польського короля Лєщинського, який, як відомо, народився у Львові.

Замок короля Лєщинського та однойменне товариство львів’яни відвідають і в німецькому містечку Цвайбрюккен, куди також були запрошені. І, звичайно, відвідають місто-побратим Львова – сонячне місто Фрайбург, славне на цілий світ своєю сонячною архітектурою. Закінчиться маршрут у прикордонному містечку Куневальде, де 8 вересня відбудеться з’їзд аж 86 старих українських запорожців Німеччини.

Поїздка відбудеться на запрошення німецького клубу запорожців, а штурманом поїздки буде член клубу Бернд Хартман, який погодився супроводжувати українських “запорожців” протягом всієї подорожі. Поїздка відбувається під патронатом Львівської міської ради, Обласного управління Державтоінспекції, Почесного консульства Німеччини у Львові та під особистим патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні п. Рейнгарда Шаферса.

Офіційний страхувальник автопробігу – «Про 100 Страхування»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *