ОСТАННІ НОВИНИ

Прапор Львова встановили на Ельбрусі. На черзі Арарат

|

Львівські альпіністи підняли прапор Львова над найвищою вершиною Європи – горі Ельбрус, передає прес-служба міської ради. 24 серпня, на День Незалежності двоє львів’ян – Сергій Александров та Мар’яна Грицюк – підняли на вершину гори Ельбрус прапор Львова. Сходження тривало 12 годин – 9 підйому і 4 спуску. Розпочали о 3-й годині ночі, а повернулися о 16-й.

«Слід зазначити, що Ельбрус дається не кожному, – каже Сергій Александров. – Сніг, лід, гостре каміння, вітер і виснажливий семигодинний підйом ще можна витримати, доки не починається фінальний етап. Це тоді, коли до вершини лишається близько години підйому. Саме тут багато підкорювачів вершин починають відчувати головний біль, запаморочення, нудоту та сильну перевтому. Саме тут приходить розуміння, що Ельбрус не Говерла, це не 206 1 метрів, а 5642. Але перемагає впертість. Найвища гора Європи невдовзі опиняється під ногами переможців. Як символ перемоги на вершині залишається пам’ятній знак на честь 750-річчя Львова», – каже альпініст.

А попереду у наших краян довгий шлях до Туреччини, де у складі міжнародної експедиції відбудеться сходження на гору Арарат – другу за висотою вершину. На цій горі також буде піднято прапор Львова. Це буде на початку вересня. Після сходження на Арарат експедиція розпочне пошукові роботи місцезнаходження легендарного Ковчегу Ноя. Також у планах експедиції – відвідати велетенські якірні камені, що розташовані неподалік від закам’янілого корабля та стародавнього вірменського монастиря на озері Ван.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *