ОСТАННІ НОВИНИ

Проблему сміттєзвалищ можна вирішити лише об’єднавшись – Коваль

|

Голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, член фракції УНП Михайло К оваль прогнозує подальші призупинення роботи чи закриття сміттєзвалищ у селах та містах області. Відтак він радить вирішувати екологічну проблему обласній владі та владі на місцях спільно. Про це повідомила прес-служба ЛОО Української Народної Партії.

За словами Коваля, в області діє понад 500 сміттєзвалищ і лише приблизно 10 відсотків з них мають всі відповідні дозволи. Решта діють без належного документального оформлення. «Зрозуміло, що вироблення дозволів та іншої документації потребує часу та зусиль з боку місцевих влад, однак, на жаль, вони не надають відповідного значення цій роботі. Зокрема за час існування сміттєзвалищ у Городку та Куликові всі документи вже давно можна було оформити – це не так складно. Тому акції, які стимулюють узаконення сміттєзвалищ, є важливими» – заявив Михайло К оваль .

Однак законність функціонування сміттєзвалищ, чи їх достатня кількість не вирішить проблеми утилізації сміття. Як зауважив, Михайло К оваль , Львівська обласна рада і постійна комісія з питань екології, розробляючи комплексну програму поводження з твердими побутовими відходами зіштовхується з тим, що бачення шляхів вирішення проблеми з боку обласної ради та з боку влад на місцях часто не співпадають.

Більшість чільників територіальних громад вважають за можливе вирішити проблему самотужки. Натомість сучасні технології утилізації сміття потребують об’єднання територіальних громад і комплексного вирішення проблеми на територіях значно більших ніж одне село чи місто, інакше ці технології будуть збитковими. « Тут потрібне розуміння місцевих влад та громад, що таку складну екологічну проблему, як сміття можна вирішити лише об’єднавшись заради спільної справи» , – заявив Михайло К оваль .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *