ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти «Львівської політехніки» пікетували свою альма-матер

|

Студенти-шестикурсники ІКТА, ІКНІ, ІЕСК та ІМФН Львівської політехніки пікетували головний корпус своєї Альма-матер. Про це повідомила прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Як йдеться у повідомленні, причиною пікетування стало рішення дирекцій цих інститутів не надавати місць у гуртожитку тим студентам, які у грудні завершують своє навчання, звільнивши їх для першокурсників.

«Львівська політехніка ― єдиний внз у Львові, який надає місця у гуртожитку навіть студентам-платникам», ― коментує проректор Василь Козик. За його словами, напруження з вільними місцями цього року сталося через значне збільшення кількості студентів-першокурсників. А їх, згідно з розпорядженнями Міністерства освіти і науки України та наказом ректора, треба поселити в гуртожитках.

На думку спудеїв, їхнє виселення несподіване й незаконне. Для захисту своїх прав вони двічі зустрічалися з проректорами Львівської політехніки, заступниками директорів інститутів, директором Студмістечка і головою студентського профкому і Колеґії студентів.

Після дебатів між обома сторонами студенти усе ж вимагають, щоб до першого вересня проблема поселення була вирішена на користь виселених студентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *