ОСТАННІ НОВИНИ

МНС не має жодного стосунку до евакуаторів - заява

|

Прес-служба головного управління МНС у Львівській області поширило заяву з приводу повідомлень у ЗМІ про те, що буцім управління має стосунок до роботи евакуаторів у Львові. Подаємо текст документа:

«Останніми днями в засобах масової інформації з’явилася низка повідомлень про рішення Міської Ради Львова залучати до роботи евакуаторів працівників управління з питань надзвичайних ситуацій ЛМР. У той же час у публікаціях ряду ЗМІ це управління ототожнюється із Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (надалі – МНС України).

Головне управління МНС України в Львівській області повідомляє, що управління з питань надзвичайних ситуацій міськради не є структурним підрозділом МНС України. Тож повідомлення ЗМІ про залучення до роботи евакуаторів „надзвичайників” та „еменесників” не відповідають дійсності, оскільки у відповідності до чинного законодавства виконання таких функцій не є в повноваженнях МНС України.

Одночасно із цим інформуємо, що класифікація будь-якої події як „надзвичайної ситуації” відбувається на підставі відповідного наказу МНС України, Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 р. N 368 „Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за їх рівнями” у відповідності до видів НС, окреслених у „Державному класифікаторі надзвичайних ситуацій ДК 019-2001„ , зареєстрованим Мін’юстом України. Жодних ознак, пов’язаних із неправильним паркуванням автотранспорту Державний класифікатор та інші нормативні акти не містять.

Законом України „Про правові засади цивільного захисту” спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади, до компетенції якого належить вирішення питань захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру визначено МНС України.

Саме остаточне рішення спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади, до компетенції якого належить вирішення питань захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру (МНС України) про віднесення небезпечної події до надзвичайної ситуації, її класифікацію та визначення рівня вважається підставою для здійснення інших заходів щодо реагування на надзвичайну ситуацію.

Зважаючи на викладене вище, Головне управління МНС України в Львівській області звертається до ЗМІ із проханням не приписувати оперативно-рятувальним підрозділам МНС виконання невластивих їм функцій, формуючи тим самим неправильну громадську думку, а також не класифікувати порушення правил дорожнього руху при паркуванні автомобілів як надзвичайну ситуацію.

Головне управління МНС України в Львівській області погоджується із тим, що порушення водіями правил дорожнього руху при пересуванні вулицями міста та хаотичне паркування транспортних засобів можуть негативно вплинути на час реагування аварійно-рятувальних служб на різноманітні надзвичайні події, створюють перешкоди для пересування рятувальної техніки, ускладнюють під’їзд до протипожежних джерел тощо. Але дана проблема повинна вирішуватися відповідними компетентними органами в межах своїх повноважень та з дотриманням вимог чинного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *