ОСТАННІ НОВИНИ

Темпи підготовки до Євро-2012 не влаштовують Кабмін і ФФУ

|

Про це сьогодні на нараді з керівництвом центральних органів виконавчої влади з приводу підготовки до проведення Євро-2012 заявили керівники Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту, Міністерства економіки і ФФУ.

За словами Міністра у справах сім’ї, молоді і спорту Віктора Коржа, не всі регіони подали пропозиції щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з проведенням чемпіонату, а внесені пропозиції часто стосуються питань, які повинні вирішуватися не на рівні уряду, а на рівні місцевої влади. «Я просив би регіони проаналізувати. Вийти з проблемами аеропортів, доріг – із серйозними проблемами, які необхідно дійсно вирішувати уряду, а не з питаннями безпосередньо місцевого значення – типу озеленення територій. Я просив би відповідально до цього поставитися», – відзначив Корж.

Він повідомив, що в Секретаріат Кабінету Міністрів вже поданий проект розпорядження про створення Агентства з питань Євро-2012 як центрального самостійного органу виконавчої влади. Міністр висловив надію, що на найближчому засіданні Кабміну проект документа буде розглянутий.

Заступник Міністра економіки Оксана Слюсаренко повідомила, що свої пропозиції за програмою підготовки до Євро-2012 в Мінекономіки внесли лише 28 центральних органів влади з 38, до яких міністерство звернулося з відповідним проханням. На сьогодні не отримані відповіді від Міністерства транспорту і зв’язку в частині аеропортів, інформація «Укравтодору» не відповідає необхідному формату, немає інформації від «Укрзалізниці», Держприкордонслужби, Держмитслужби, Міністерства культури, МНС і Міністерства охорони здоров’я. Таким чином, сказала Слюсаренко, сформований лише перший робочий варіант програми, в якому зібрано 70% необхідної інформації.

Крім того, Слюсаренко повідомила, що міста, де проходитимуть матчі, пропонують велику частину витрат на підготовку до Євро-2012 фінансувати із коштів Держбюджету. «Фактично по Харкову загальна сума коштів з Держбюджету, яку пропонують витратити органи місцевої влади, становить 2,29 млрд. грн. За рахунок місцевого бюджету – 711 млн. грн., 74% – фактично за рахунок Держбюджету. По Києву – 74% (з Держбюджету – ред.), по Львову – 97%, Дніпропетровську – 93%. Така ситуація нас не влаштовує. Ми як Мінекономіки розглядаємо Євро-2012 як величезний інвестиційний привід, щоб змінити економічну карту нашої країни, і наші розрахунки по коштах бюджетної програми враховують світовий досвід – 9/1. 9 – це інвестиції, які залучені, 1 – це кошти Держбюджету», – сказала Слюсаренко.

Згідно з концепцією програми, загальна сума, необхідна для підготовки до Євро-2012, складе близько 100 млрд. грн., і лише 12-15 млрд. грн. йтимуть з Держбюджету, відзначила вона. Крім того, за словами Слюсаренко, Мінекономіки планує проводити виїзні засідання робочої групи з підготовки до Євро-2012, і перше таке засідання пройде 23 серпня в Київській міськдержадміністрації.

Як відзначали представники ФФУ, Федерацію футболу України турбує стан НСК “Олімпійський”. За словами першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, досі не виконано доручення Прем’єр-міністра до 1 серпня подати пропозиції щодо реконструкції НСК. За словами Бандурка, 5 вересня в Києві пройде нарада з підготовки до Євро-2012, в якій візьмуть участь 8 директорів департаментів УЄФА на чолі з генеральним секретарем організації Девідом Тейлором, і питання з НСК слід вирішити до цього дня.

Нагадаємо, в структурі Секретаріату Кабміну створений Департамент з питань підготовки і проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Інформує proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *