ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року Укрзалізниця продаватиме квитки через інтернет

|

Укрзалізницею вже розпочата робота з організації продажу проїзних документів через POS-термінали з застосуванням банківських електронних платіжних карток. Передбачається, що вже у цьому році на вокзалах найбільших міст України буде встановлено понад 150 таких терміналів. Це дозволить пасажиру прийшовши у касу за квитком сплатити проїзд не лише готівкою, а й банківською карткою.

Як інформує сайт Укрзалізниці, через рік Укрзалізницею запровадить продаж квитків через інтернет. Зараз залізничниками розробляється такий механізм. Поки що розглядаються два варіанти надання послуги. Перший варіант передбачає можливість пасажиру самостійно роздрукувати на принтері собі квиток після замовлення його у мережі інтернет та сплати банківською карткою. У поїзді провідник матиме відповідний пристрій, щоб перевірити штрих-код роздрукованого квитка.

Другий варіант – пасажир замовляє та сплачує проїзний квиток у мережі інтернет та у відповідь отримує пароль, який на вокзалі вводить у спеціальний термінал (кіоск) і після цього отримує квиток. Поки що обидва варіанти розглядаються Укрзалізницею. Партнером Укрзалізниці у розробці проекту “Електронний квиток” виступив акціонерний банк “Експрес-Банк”. Перехід до “електронного квитка” є загальновизнаною світовою практикою кардинального покращання обслуговування пасажирів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *