ОСТАННІ НОВИНИ

Казахи завтра познайомляться з результатами експертизи фосфорної аварії

|

Група казахських фахівців завтра прибуває для Києва, щоб ознайомитися із результатами експертизи «фосфорної аварії» під Ожидовом. Про це сьогодні на прес-конференції заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Кузьмук, передає кореспондент «proUA».

«Було б дивно, як би кожна сторона не відстоювала свою правоту. У нас є висновки незалежної експертизи державного університету з Дніпропетровська, де сказано, що аварія сталася внаслідок модернізації цистерн», – сказав Кузьмук.

За його словами, модернізацію цистерн проводилася в Казахстані. «Запрошено казахських фахівців, наскільки мені відомо, вони прибудуть завтра», – додав віце-прем’єр.

Нагадаємо, 16 липня на Львівщині неподалік с.Ожидова у Бузькому районі перекинулися 11 вагонів із жовтим фосфором, 6 цистерн загорілися.

14 серпня член незалежної експертизи з «фосфорної» аварії, проректор з наукової роботи Дніпропетровського Національного університету імені академіка В. Лазаряна Сергій Мямлін заявив, що відповідальність за аварію лежить на казахському підприємстві, якому належать дані цистерни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *