ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК зареєструвала СПУ

|

Центральна виборча комісія зареєструвала Соціалістичну партію на вибори до Верховної Ради. За ухвалення такого рішення проголосувало 9 членів комісії, при цьому 5 утрималися.

Таким чином, ЦВК зареєструвала список з 258 кандидатів з 316, що були запропоновані. 34 кандидати ЦВК виключив зі списку, 24 відмовив в реєстрації через неналежне оформлення документів.

Перед цим ЦВК зареєстрував Леоніда Ходаківського представником СПУ в комісії. Член ЦВК Андрій Магера відзначив, що, на його думку, програма СПУ на вибори Ради не відповідає вимогам закону. Зокрема, СПУ обіцяє передати владу громадам після проходження до парламенту.

На думку Магери, партія не може передавати владу громадам, оскільки, згідно з Конституцією, єдиним носієм влади є народ.

Крім того, Магера відзначив, що в програмі СПУ є презумпція недостовірних фактів – партія в своїй програмі представляє як факт порушення Президентом Віктором Ющенком Конституції. «Програмні цілі партії не повинні робити замах на права і свободи громадян, а програма СПУ містить таке посягання щодо конкретної особи», – сказав Магера.

Голова ЦВКа Володимир Шаповал підтримав думку Магери і також утримався при голосуванні за реєстрацію СПУ на вибори.

Як повідомлялося, 14 серпня Соціалістична партія подала в Центральну виборчу комісію заяву про реєстрацію на вибори Верховної Ради. Список кандидатів в депутати парламенту від СПУ очолив голова Ради Олександр Мороз. Інформує proUA.

Виборча кампанія почалася 2 серпня, вибори Ради призначено на 30 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *