ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА виділила півмільйона гривень на лізингові операції

|

Для проведення лізингових операцій із закупівлі сільськогосподарської техніки Львівська облдержадміністрація виділила 500 тисяч гривень. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив заступник голови ЛОДА з АПК Іван Стефанишин.

За його словами, лізингова операція полягає у тому, що виплату платежу за одиницю техніки розподіляють на п’ять років. За перший рік покупець повинен сплатити 22% від повної вартості техніки. І ці 22% за користування одиницею техніки повністю сплачує ЛОДА з обласного бюджету.

Крім того Іван Стефанишин зазначив, що з початку року сільгосппідприємства Львівщини закупили 76 одиниць сільськогосподарської техніки, з яких 34 одиниці куплені з компенсацією 30% від вартості за кошти держбюджету. Також 43 одиниці техніки закуплено з частковою компенсацією вартості до 30% з обласного бюджету.

Заступник голови ЛОДА з АПК Іван Стефанишин розповів, що технічне переоснащення машинно-тракторного парку господарств на сучасну високопродуктивну сільськогосподарську техніку дозволяє сільгосппідприємствам підвищити рівень виконання механізованих робіт з підготовки ґрунту та якісного посіву сільгоспкультур. Відповідно це дає можливість зекономити 10-13% дизельного пального та 3-4% коштів на ремонт техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *