ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині триває заготівля продовольчого зерна до Аграрного фонду і держрезерву

|

91 ти c ячу тонн продовольчого зерна, що становить 86,7 % трьохмісячного незнижуваного запасу, заготовлено населенням і закуплено з метою промислового перероблення для формування регіональних ресурсів на 2007-2008 маркетинговий період. Сільськогосподарськими підприємствами до Аграрного фонду заготовлено 2 тисячі 149 тонн продовольчого зерна, що становить 11,9 % до рекомендованих обсягів. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Проте через Аграрну біржу до Аграрного фонду оформлено лише 863 тонни продовольчого зерна, що становить 5 % до доведеного завдання.

Не приступили до документального оформлення заготовлених обсягів продовольчого зерна сільськогосподарські підприємства Дрогобицького, Кам’янка-Бузького, Миколаївського, Мостиського, Перемишлянського, Радехівського, Самбірського та Старосамбірського районів.

До держрезерву в цілому по області заготовлено 7 тисяч 176 тонн продовольчого зерна. Найбільше заготовлено по районах: Бродівському – 2 тисячі 969 тонн, Золочівському – 2 тисячі 587,6 тонн, Стрийському – 533 тонни, Сокальському – 435 тонн. Не розпочали заготівлю продовольчого зерна сільськогосподарські підприємства Жовківського, Кам’янка-Бузького, Миколаївського, Мостиського, Перемишлянського, Пустомитівського, Старосамбірського районів.

Через Аграрну біржу до держрезерву документально оформлено 7 тисяч 176 тонн продовольчого зерна.

Основними причинами повільних темпів заготівель продовольчого зерна окремими районами є незавершеність жнив у повному обсязі; відсутність достатньої кількості продовольчого зерна 3 і 4 класу; невідповідність рівня закупівельних цін Аграрного фонду до ринкових цін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *