ОСТАННІ НОВИНИ

У «Джерелах толерантності» побувало 62 львівські талановиті дитини

|

Протягом 20 липня по 6 серпня 62 талановиті дитини з Львівщини мали змогу відпочити в одеському дитячому таборі «Джерела толерантності». Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції директор ММДТ «Джерела толерантності» Сергій Хараху, загалом у таборі вже встигли побувати діти з національних громад українців, греків, поляків, євреїв, німців, ромів, естонців, білорусів, молдаван, росіян, татар, литовців, болгар, угорців, румунів, кримських татар, вірменів та асирійців.

«Ми не одноразово започатковуємо цей проект з людьми, що представляють дитячий міжнародний міжнаціональний табір. Така співпраця з національними громадами вже традиційна», – розповів начальник управління у справах сім’ї та молоді Львівської обласної держадміністрації Андрій Корнат.

За його словами, табір сприяє вихованню міжнаціональної толерантності української молоді до національних культур, релігійних вподобань. Там дітей навчають вмінню долати ксенофобію, що залишилась з пострадянських часів. Крім того, після відпочинку у «Джерелах толерантності» діти формують власну громадянську позицію.

Переважно відпочинкова програма табору зосереджується на проведенні національних днів. У такі дні діти ознайомлюються з мовою, традиційними стравами, в ігровій інтерактивній формі обговорюють традиції певного народу.

За липень-серпень у таборі відпочило 150 обдарованих дітей, віком 10-16 років, з цілої України.

Співорганізатором та ініціатором проведення оздоровчого табору для дітей виступив «Конгрес національних громад України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *