ОСТАННІ НОВИНИ

Цими вихідними на Львівщині будуть «Бескиди»

|

У селі Верхнє Синьовидне Сколівського району протягом 10-12 серпня триватиме фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Бескиди».

Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції один із співорганізаторів фестивалю, начальник Управління у справах сім’ї та молоді Львівської обласної держадміністрації Андрій Корнат, окрім стратегічного значення фестиваль має на меті не лише показати гарну українську пісню, а й зростити нові імена, які працюють у сфері авторської пісні.

Сам фестиваль складатиметься з двох частин – конкурсу та гала-концерту. На конкурсну частину приїдуть молоді Барди та виконавці з усієї України, яких оцінюватиме почесне журі на чолі з народним артистом України Валерієм Мареничем. У гала-концерті участь візьмуть переможці конкурсу Бардів, та метри цього жанру: Олександр Смик, Ігор Гриник, Наталя Криничанка, Зиновій Филипчук та Валерій Маренич. Також на фестиваль запрошені такі гурти: «Піккардійська терція», «Перкалаба» та «Ot-Vinta». Про це повідомив директор фестивалю пісні «Бескиди» Ігор Губіліт.

До творчої і пісенної програми врахована також туристична програма. Вона сприятиме популяризації та розвитку туризму в Карпатах. Туристична програма включатиме в себе формування екскурсійних груп для походу в урочище Бубнище (Скелі Довбуша), наскельну фортецю «Тустань», скельний монастир у Розгірче, підйом на гору Парашку, похід до Мертвого озера, та водоспаду Кам’янка.Також гості зможуть ознайомитись з технологічними секретами заводу мінеральних вод «Нафтуся», побачити, де її розливають, і взяти участь у дегустації.

Організатори дійства – Управління у справах сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації та Львівська міська громадська організація “Підкова”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *