ОСТАННІ НОВИНИ

«Галнафтогаз» нарахував більш як 300 тисяч доларів збитків від пожежі на нафтобазі

|

Концерн «Галнафтогаз» оцінює втрати від згорілого під час пожежі на нафтобазі «Пластова-1» бензину у 300 тисяч доларів. Про це «Львівському порталові» повідомив прес-секретар «Галнафтогазу» Олесь Пограничний .

За словами О.Пограничного, йдеться лише про прямі втрати компанії. Однак він не виключає, що загальна сума збитків буде значно більшою після врахування усіх витрат, пов’язаних з пожежею та її ліквідацією. Йдеться, зокрема, про компенсацію пожежникам за витрачені матеріали, поповнення запасів піноутворювача на базі, ремонт пошкодженого обладнання, можливі екологічнінарахування тощо.

Загалом визначення суми збитків триватиме певний час. Як і остаточна відповідь на запитання, хто винен у аварії, а відповідно і змушений буде взяти на себе відповідальність за неї, у тому числі і фінансову, – вважає О.Пограничний. Зараз на місці аварії працює не лише слідча група прокуратури, а й комісії екологів, «Укрзалізниці» та «Галнафтогазу». Окрім того провадиться інтенсивна юридична робота та переговори зі страховими фірмами, що страхували вантаж.

На сьогодні нафтобаза на Пластовій, попри проведення слідчих та ремонтних дій, продовжує працювати. «Ця нафтобаза є найбільшою у Львівській області, і її закриття могло призвести до бензинового дефіциту», – каже О.Пограничний.

Довідка: Концерн «Галнафтогаз» володіє мережею автозаправок, об’ єднаних торговою маркою «ОККО». Оборот концерну сягає кількох сотень мільйонів доларів в місяць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *