ОСТАННІ НОВИНИ

До Євро-2012 на Львівщині з’явиться три нові дороги

|

До Євро-2012 на Львівщині з’являться три нові дороги: Львів-Краківець, Львів-Броди та Броди-Рівне. Як повідомляє Державна служба автомобільних доріг України, планується, що будуватимуться також дороги Щербаківка-Харків, Дніпропетровськ-Решетилівка, обхід м. Луганська, обхід м. Донецька, Монаші-Одеса та велика кільцева дорога навколо Києва.

Загальна протяжність цих доріг становить 806,1 км. На існуючих шляхах реконструкції підлягатиме 559,1 км, капітальному ремонту – 2900 км. Об’єкти будівництва, реконструкції та капітального ремонту визначаються, виходячи із необхідності мати сполучення між місцями проведення змагань та основних міжнародних прикордонних переходів дорогами І-ої категорії

Створення мережі швидкісних доріг та удосконалення магістральних шляхів щороку приноситиме до державного бюджету не менше 5 мільярдів гривень від транзитних автомобільних перевезень та ще стільки ж від інтенсифікації автотуризму. В цілому у будівництво нових та реконструкцію і капітальний ремонт існуючих доріг потрібно буде вкласти 76,2 млрд грн. Бюджетних коштів, передбачених для галузі на ці потреби замало, необхідно фінансування з держбюджету і кредити міжнародних фінансових організацій та комерційних банків.

Укравтодор розробив Концепцію транспортного обслуговування чемпіонату Європи з футболу 2012 року, мета якої полягає у поліпшенні транспортно-експлуатаційного стану існуючої мережі міжнародних та національних доріг, якими здійснюватиметься передислокація учасників змагань та вболівальників. Згідно з концепцією планується будівництво сучасних швидкісних доріг за новими напрямками та реконструкція існуючих магістральних, для чого залучатимуться інвестиції та кредитні ресурси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *