ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко представила програму прориву України

|

Стратегічну програму розвитку України під назвою «Український прорив: до справедливої і конкурентно спроможної країни», розроблену в БЮТ, сьогодні представила в Українському домі у Києві лідер блоку Юлія Тимошенко.

«Ми стали тотально експортнозалежною країною. Усі 16 років української незалежності, ми робимо один маленький крок вперед, а потім десять великих кроків назад. Така ситуація не влаштовує ні народ, ні фахівців, ні еліту», – констатувала Юлія Тимошенко.

Програма БЮТ передбачає 12 ліній прориву. Перший – конституційний, – передбачає проведення Всеукраїнського референдуму, який має визначити форму правління Україною – президентську чи парламентську.

Другий – судово-правовий. Його родзинкою є обрання суддів безпосередньо народом. Третій прорив – інформаційний – передбачає створення суспільного телебачення і радіо, прозорість власності у сфері медіа та обов’язкові угоди між власниками ЗМІ і журналістами.

Четвертий прорив – антикорупційний. Він, зокрема, має закріпити за парламентською опозицією право контролю за держбюджетом та декларування не лише доходів, а й витрат з боку кожного держслужбовця.

Окрім того, програма передбачає прориви у демографічній, інтелектуальній, транзитній, підприємницькій, енергетичній, інвестиційній, будівельній та аграрній сферах.

Уже найближчим часом БЮТ обіцяє зібрати велику експертну раду, яка оцінить проект українського прориву і запропонує додаткові шляхи для забезпечення поступу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *