ОСТАННІ НОВИНИ

Свіржський замок «потребує» концесії

|

Свіржський замок потребує концесії. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції «Результати роботи комісій РДА при Президентові України», голова Перемишлянської РДА Олег Паска, питання концесії замку було озвучено під час наради голів РДА у Президента.

«Друга тема, це тема концесії. Вона важлива для Перемишлянського району і Львівщини загалом. Це пов’язано з Свіржським замком і тим, що з ним відбувається. Ви знаєте, що адміністрація районна зробила відповідну комісію і описала цей стан, який є. Ми пропонували обласній адміністрації розірвати угоду з нинішнім орендарем і бачим вихід лише в концесії», – розповів Олег Паска. На його думку, концесії потребують й інші замки області.

За його словами, під час наради у Президента було створено робочу групу з п’яти голів РДА.: Томашківської РДА, Черкаської РДА, Чернігівської, Дніпропетровської РДА. Львівщину представляв голова Перемишлянської РДА Олег Паска. Робоча група розглянула питання охорони здоров’я, фінансування культури, створення прийомних сімей, енергозбереженння, питання тендерів на закупівлю товарів за державні кошти тощо. Крім того, обговорювалися можливі зміни до деяких законів України. Законопроекти, та зміни до законопроектів, які розроблені за сприянням робочої групи голів РДА, потраплять на розгляд Верховної Ради України.

Як розповів Олег Паска, у ході робочої групи Львівщина запропонувала фінансувати культуру за коригуючим коефіцієнтом (виділення коштів на кожну пам’ятку окремо).

Сам склад робочої групи обирав секретаріат Президента. За словами Олега Паски, зустрічі робочої групи голів РДА будуть періодичними, «як буде потреба». «За останні півроку ми вже зустрічалися три рази», – наголосив голова Перемишлянської РДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *