ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорили питання співвідношення доходів громадян

|

У Львові вчора, 26 липня, відбувся 2-й етап круглого столу, присвяченого проблемі співвідношення доходів громадян. Акція відбувається за підтримки ЛОО НСНУ.

Центральну тему круглого столу його ініціатори сформулювали так: „Чи стане питання про співвідношення доходів громадян України топ-темою на виборах 2007?”. Участь у круглому столі взяли політологи, журналісти, політичні сили, посадовці.

У процесі обговорення всі виступаючі визнали актуальність поставленої проблеми і необхідність її вирішення. А вирішення цієї проблеми можливе за умови включення питання про співвідношення доходів у передвиборчі програми проукраїнських демократичних політичних сил. Озвучення цієї проблеми політичними силами в процесі виборчої кампанії забезпечить усвідомлення широким загалом українського суспільства актуальності теми. Світовий досвід засвідчує, що високі стандарти життя та високі стандарти демократії неминуче поєднуються з низькими показниками співвідношення доходів (Японія – 4/1; Швеція – 3,5/1; Чехія – 3,5/1). Натомість високі показники співвідношення доходів пов’язані з такими державами, як Бразилія – 24/1, Гондурас – 38/1. У процесі обговорення прозвучало кілька пропозицій щодо винесення проблеми співвідношення доходів на широкий громадський загал, та заяви від представників громадських організацій про їхню готовність долучитися до цієї роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *