ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримано фальшивомонетника-професіонала

|

Львівські правоохоронці затримали громадянина Росії, який збував на Львівщині фальшиву валюту. Уперше за кілька років львівська міліція вилучила підробки такої високої якості. Про це повідомляє центр громадських зв’язків ГУ МВСУ у Львівській обл.

Спершу правоохоронців повідомили, що в одному з банків Радехова збули п`ять фальшивих стодоларових купюр. Оскільки підробки були високої якості, то касири не одразу помітили недоліки на банкнотах. Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю почали пошук фальшивомонетника і взяли його «на гарячому». Його затримали відразу після спроби обміняти фальшиві гроші в касі банку Бродівського району.

33-річний злочинець виявився громадянином Росії, мешканцем Брянська, і був уже раніше судимим. Під час огляду в нього вилучили ще 8 тисяч 600 фальшивих доларів США, 2,5 тисячі російських рублів, 40 євро та 39 тисяч гривень, які він отримав в обмін на підроблену валюту.

Усі банкноти скерували на експертизу в Науково-дослідний експертний криміналістичний центр при Головному управлінні МВС Львівщини. Там уперше за кілька років досліджували фальшивки такої високої якості. На купюрах було відтворено всі елементи захисту. Їх виконали на якісному папері високоякісним друком. Утім, було кілька ознак, за якими спеціалісти встановили, що ці гроші фальшиві.

„Єдиною особливістю цих банкнот було те, що серійні номери мали нерівності: одні цифри надруковано трохи вище, інші – нижче. А це вже свідчить про те, що ці банкноти підроблені. Також у нижньому правому куті купюри є номінал банкноти, наприклад, число 100. У цього номіналу, під час прямого спостереження, колір зелений, якщо змінити кут зору, колір змінюється на чорний, оливковий або фіолетовий. У підроблених банкнотах така ознака була відсутня”, – розповів старший експерт сектору техніко-криміналістичних досліджень документів та почерку НДКЦ при ГУ МВС України у Львівській області Микола Кушнір.

Правоохоронці підозрюють, що злочинець збував підроблену валюту і в інших банках та обмінних пунктах Львівщини. А можливо, навіть інших областей України. За словами начальника Головного управління МВС у Львівській області Михайла Цимбалюка, зараз встановлюють усю мережу збуту фальшивок, а також джерело їх надходження та місце виготовлення. Проти фальшивомонетника порушено кримінальну справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *