ОСТАННІ НОВИНИ

Обласне управління охорони здоров’я радить мешканцям 14 сіл обмежити перебування на повітрі

|

Головне управління охорони здоров ’ я ЛОДА рекомендує мешканцям 14 населених пунктів, які потрапили в зону ураження продуктами горіння фосфору, обмежити перебування на відкритому повітрі і не купатися у відкритих водоймах. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Поза межами цієї зони, зокрема у Львові, наразі безпосередня загроза для життя і здоров’я жителів відсутня», – зазначено у повідомленні.

Як стверджують у Головному управлінні охорони здоров ’ я, найчастішими при уражені продуктами горіння фосфору є інгаляційні отруєння. Їхні симптоми проявляються через 1-4 дні. Це, як правило, затруднення дихання, нудота, блювота.

Для попередження інгаляційних отруєнь парами фосфорних кислот, медики радять застосовувати респіратори, ватно-марлеві пов’язки, зволожені 2% розчином бікарбонату натрію (харчовою содою).

Резорбтивна дія фосфору більш характерна при безпосередньому потраплянні його на шкірні та слизові покриви. Не можна накладати на місця ураження жирові пов’язки.

При наявності вираженої резорбтивній дії фосфорних кислот, рекомендовано промивання шлунку 2% розчином харчової соди, вживання активованого вугілля, ентеросгелю, послаблюючих засобів. Та обов’язково звертатись до лікарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *