ОСТАННІ НОВИНИ

На Волині також беруть проби повітря і ґрунту через аварію на Львівщині

|

Перші проби повітря та ґрунту в Горохівському районі Волинської області не зафіксували перевищення припустимої дози парів фосфору, небезпечної для організму людини.

Як повідомили в прес-службі ГУ МНС України у Волинській області, наразі загрози жителям Волині немає. У випадку погіршення ситуації ГУ МНС області інформуватиме людей через ЗМІ, передає «proUA».

Як зазначено в повідомленні, за прогнозом повітряно-фосфорна суміш могла рухатися з Львівської області до міста Берестечко, с. Мерва, Хутрів, Піски, Антонівка, Гектари Горохівського району Волинської області.

Зараз у населених пунктах цього району, що граничать з Львівською областю, працює виїзна агрохімічна лабораторія і працівники ГУ МНС області для проведення ретельного аналізу ґрунту й повітря.

Волинські рятувальники до ліквідації наслідків техногенної аварії у Львівській області не залучалися, але перебувають у стані підвищеної боєздатності.

Нагадаємо, 16 липня о 16.55 у Буському районі Львівської області на перегоні Красне-Ожидів зійшли з рейок і перевернулися 15 цистерн із жовтим фосфором товарного поїзда. Через витік фосфору з однієї цистерни відбулося самозаймання 6 цистерн.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара із продуктів горіння (зона ураження близько 90 кв. км). До цієї зони потрапили 14 населених пунктів Буського району, де проживає 11 тисяч осіб, а також окремі території Радехівського та Бродівського районів області.

У ніч на вівторок пожежа була ліквідована.

З 6 населених пунктів Буського району тимчасово відселені близько 800 жителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *