ОСТАННІ НОВИНИ

Балога вважає доцільним звільнення Рудьковського

|

Керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога вважає доцільним звільнення міністра транспорту і зв’язку України Миколи Рудьковського через аварію на Львівщині. Про це presstime.com.ua повідомила прес-служба президента.

Балога вважає, що аварію поїзда з особливо небезпечним вантажем потрібно ретельно проаналізувати в широкому контексті організації та здійснення залізничних перевезень. «Надзвичайні пригоди на залізниці останнім часом почастішали, це очевидно навіть для нефахівців… Внаслідок цього гостро постало питання ефективності роботи відповідних служб «Укрзалізниці» та Міністерства транспорту і зв’язку», — зазначив він.

«Аварій все більше, однак високопосадовці не понесли за це ніякої відповідальності і незворушно коментують чергові катастрофи. Спроби перекласти вину за резонансні інциденти на рядових (згадаймо нещодавню аварію швидкісного експресу Київ-Дніпропетровськ) — це боягузливе намагання уникнути покарання», — сказав Балога.

Глава секретаріату нагадав, що Віктор Ющенко вже звертав увагу на незадовільну роботу міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського. «Цей урядовець ображався, коли глава держави вказав на його невідповідність займаній посаді. Час підтвердив, що Президент зробив правильне зауваження. Із учорашнього інциденту на Львівщині Кабінет Міністрів має зробити адекватні висновки і прийняти відповідні рішення. Відставка Рудьковського мала б стати одним із таких рішень. Життя і здоров’я людей не може бути заручником непрофесіоналізму одного міністра», — сказав Балога.

Як повідомляло агентство, 13 осіб отруєно, 793 людей підлягають евакуації із зони аварії товарного потягу в районі села Ожидів, внаслідок якої стався витік та загорання жовтого фосфору. 20 осіб госпіталізовано, з них 2 перебуває у стані середньої важкості.

Аварія сталася 16 липня о 16.55. На 12 км перегону “Красне-Ожидів” поблизу с. Закомаря, відбулося сходження з колії 15 цистерн товарного потягу.

За фактом порушення правил безпеки прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *