ОСТАННІ НОВИНИ

НАК «Нафтогаз України» виявив найбільше порушень на газових заправках Львівщини

|

Комплексна перевірка НАК «Нафтогаз України» виявила численні правопорушення та махінації із готівкою на автомобільних газонаповнювальних компресорних станціях (АГНКС) дочірньої компанії «Укртрансгаз», передає прес-центр НАК «Нафтогаз України».

Під час раптової інвентаризації грошових коштів у касах 36 АГНКС виявлені надлишки та нестачі грошей порівняно із показниками касового апарату на 26 станціях у містах Львів, Черкаси, Бердянськ, Чортків, Київ, Горлівка, Костянтинівка, Миколаїв, Івано-Франківськ, Одеса, Дрогобич, Кіровоград, Стрий, Фастів, Житомир та інших населених пунктах.

При цьому на АГНКС №1 м. Бердянськ надлишок готівкових коштів на момент перевірки сягав 2,8 тис. гривень, у м. Чортків – 1,76 тис. грн. На АГНКС «Львів-5» працівник станції при наближенні ревізорів відкрито вилучав надлишок готівки з каси. Всі ці зафіксовані факти у різних містах країни, а також опір працівникам контрольно-ревізійної служби НАК свідчать про системну злочинну діяльність щодо крадіжки стисненого газу та незаконного збагачення за рахунок державного ресурсу.

Задля здійснення крадіжки стисненого газу зловмисники свідомо пошкоджували обладнання АГНКС: лічильники на «вході», на автозаправних колонках, посудини високого тиску, датчики температури, комп’ютерні бази даних, автоматизовані системи управління заправними колонками. Також злочинці користувалися несертифікованим устаткуванням, виводили з ладу заправні колонки, навмисно фіксували понаднормові втрати природного газу. Найбільші обсяги правопорушень з обліку газу зафіксовані у Львівщині, а також у Харківській областях та у м. Черкаси.

Некоректний облік на АГНКС дозволяв зловмисникам понаднормово продавати стиснений газ за готівку, не фіксуючи при цьому обсяги реалізації через касовий апарат. Понаднормові втрати газу потім списувалися в ДК «Укртрансгаз» за рахунок технологічних втрат палива в газових мережах.

НАК «Нафтогаз України» проводить розслідування злочинної діяльності на АГНКС ДК «Укртрансгаз». Попередні результати будуть підведені до 18 липня. Матеріали будуть передані до правоохоронних органів. Компанія буде приймати безпосередню участь у слідчих діях і буде домагатися доведення карних справ до суду.

«Злочинній діяльності немає місця в системі державної газової галузі, – заявив Голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін. – Злочинці, хто би за ними не стояв, будуть покарані відповідно до кримінального закону, а в роботі АГНКС буде наведений порядок на всій території України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *