ОСТАННІ НОВИНИ

Крадіям нафти з «Дружби» «світить» від семи років в’язниці

|

Затриманих 21 червня під час спроби крадіжки нафти з магістрального нафтопроводу «Дружба» осіб, а також їх спільників, буде притягнуто до кримінальної відповідальності згідно з законодавством України.

Як повідомляє прес-центр НАК «Нафтогаз України», УСБУ Львівщини порушило кримінальну справу за фактом крадіжки нафти за ознаками злочину, передбаченого ст. ст. 15 ч.2, 185 ч. 5 Кримінального кодексу України – «замах на крадіжку, вчинену в особливо великих розмірах або організованою групою». Відповідальність за цією статтею передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років із конфіскацією майна. Підрозділи СБУ проводять оперативно-розшукові заходи із встановлення каналів збуту викраденої нафти. За підозрою у співучасті у скоєнні злочину затримано близько 20 осіб.

Крадіжці нафти запобігли завдяки оперативній та координованій роботі працівників СБУ та служби охорони магістрального нафтопроводу «Дружба». Спільні дії правоохоронних органів та служб охорони НАК «Нафтогаз України» сприяють зменшенню кількості злочинних посягань на об’єкти нафтогазового комплексу та запобіганню втрати енергоносіїв. Компанія наголошує на тому, що посягання на державні трубопроводи є кримінальним злочином, за яким невідворотно настає відповідальність. НАК «Нафтогаз України» сприятиме доведенню кожного випадку скоєння правопорушення на об’єктах компанії до винесення законного та справедливого вироку в суді.

Нагадаємо, що 21 червня працівники СБУ затримали 2 паливозаправники MAN з напівпричепами-цистернами, заповненими нафтою, та 5 осіб під час несанкціонованого відбору нафти на 181 км ділянки «Броди-Держкордон». Протягом години на місце пригоди прибула група швидкого реагування, аварійно-ремонтна дільниця ЛВДС «Сколе» ВАТ «Укртранснафта» та слідчо-оперативна група Сколівського РВ УМВСУ у Львівській області.

Спроба крадіжки відбулася на території ВАТ «Сколівський спецкар’єр» Сколівського району Львівщини. Завдяки професійній роботі правоохоронців та аварійних служб Компанії вдалося запобігти витоку нафти з нафтопроводу та забрудненню території. Працівники Управління СБУ у Львівській області на місці пригоди провели необхідні слідчо-оперативні дії. Наслідки незаконного втручання в роботу МН «Дружба» повністю ліквідовано протягом доби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *