ОСТАННІ НОВИНИ

Політикам віри немає

|

В Україні немає жодного політика, якому б українці довіряли більше, ніж не довіряли. Такий висновок випливає з результатів спільного соціологічного дослідження, проведеного 19 червня – 2 липня фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс», оголошених на брифінгу у четвер – повідомляє кореспондент «proUA».

Так, серед запропонованих респондентам кандидатур політиків найменше довіри у них викликає Голова Верховної Ради Олександр Мороз (баланс довіри-недовіри становить 38%), лідер КПУ Петро Симоненко (-35%). Далі за рівнем недовіри йдуть лідери блоків свого імені Володимир Литвин та Юлія Тимошенко (по -27%), лідер демократичного мегаблоку Юрій Луценко (-24%), Президент Віктор Ющенко (-19%) та лідер Нашої України В’ячеслав Кириленко (-11%).

Найкращий баланс довіри-недовіри у прем’єр-міністра Віктора Януковича – -5%, при тому, що йому повністю довіряють майже 20 % співгромадян, а порівняно з листопадом 2005 року довіра зросла на 18%.

Порівняно з листопадом 2005 року найсуттєвіше погіршився баланс довіри-недовіри в Мороза (на 28%) та Литвина (на 21%), зріс – у Симоненка ( на 17%). Баланс довіри-недовіри до Ющенка за цей період знизився на 7% .

Загалом було опитано 2000 респондентів віком від 18 років, статистична похибка не перевищує 2,2 %.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *