ОСТАННІ НОВИНИ

Табачник зіткнувся з проблемою перепоховання Коновальця

|

Державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам’яті жертв війни доручила Міністерству закордонних справ розглянути можливість продовжити термін оренди могильної ділянки в Роттердамі (Нідерланди), де поховано керівника Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця. Про це заявив голова комісії, віце-прем’єр-міністр Дмитро Табачник під час засідання комісії.

За словами Табачника, питання про продовження оренди потрібно вирішити терміново, оскільки термін цієї оренди завершується, інформує «Обком» з посиланням на «Українські новини».

За підрахунками Міністерства закордонних справ, продовження оренди обійдеться набагато дешевше, аніж перепоховання Коновальця в Україні.

Зокрема, Україна мала б заплатити за продовження терміну оренди на 10 років близько 1 тисячі євро, а в разі перепоховання видатки перевищать 6 тисяч євро.

Раніше Львівська ОДА виступала з ініціативою перепоховати Коновальця в Україні, а Конгрес українських націоналістів просив Київську міську державну адміністрацію встановити у Києві пам’ятник керівнику ОУН Євгенові Коновальцу, а також назвати на його честь вулицю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *