ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию пройде відпуст до чудотворної ікони Ліської Богоматері

|

14 липня у Стрию розпочнеться відпуст до чудотворної ікони Ліської Богородиці, повідомляє прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ. О 19.00 Владика Юліян (Ґбур) відслужить велику вечірню з литією у кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Під час вечірні стрийський єпарх уділить піддияконські свячення кільком семінаристам Львівської духовної семінарії Святого Духа. Після вечірні о 20.30 паломники зберуться на співану вервицю. Згодом буде відслужено молебень до Богородиці та виголошено духовну науку. Для тих, хто чуватиме у храмі цілу ніч, заплановано Службу Божу о 22.00 та о 8.00, водосвяття і читання молитов над хворими та акафіст до Богородиці.

Відпустові урочистості завершаться Архієрейською Літургією, яка розпочнеться 15 липня об 11.30. Її очолить владика Юліян. Очікують, що в Літургії візьмуть участь кілька тисяч прочан. Зокрема, це будуть мешканці довколишніх сіл та районів, які щороку процесійно приходять помолитися біля чудотворної ікони.

Перші згадки про Чудотворну ікону Ліської Божої Матері датують 1570 роком. Назва ікони походить від місцевості, у якій вона перебувала – містечко Лісько на Лемківщині (Польща). У 1946 році чудотворну ікону встановлено в Успенській церкві. Різьбяр Григорій Войтович виготовив новий престол. Стараннями Богдана Гумецького відновлено ікону. Відпусти до ікони тривають уже понад 60 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *