ОСТАННІ НОВИНИ

В’язниці віддали Лавриновичу

|

Кабінет Міністрів доручив Міністерству юстиції координувати діяльність Державного департаменту України з питань виконання покарань, повідомила прес-служба Мін’юсту.

Уряд ухвалив сьогодні, 11 липня, постанову, за якою він спрямовуватиме і координуватиме діяльність Держдепу з питань виконання покарань через відомство Олександра Лавриновича.

Як сказано у повідомленні, постанова ухвалена для того, щоб унормувати статус Департаменту відповідно до Конституції та Закону „Про Кабінет Міністрів України”.

Згідно з нею, Державний департамент України з питань виконання покарань є центральним органом виконавчої влади з питань виконання покарань зі спеціальним статусом. До його компетенції належить участь у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері виконання кримінальних покарань, а також здійснення правозастосовних та правоохоронних функцій у зазначеній сфері.

На урядовому засіданні було також вирішено рекомендувати Президенту ухвалити проект Указу Президента, за яким втрачають чинність його ж Указ „Про Положення про Державний департамент України з питань виконання покарань” (№827) від 31 липня 1998 р. та інші укази, якими вносились зміни до цього Положення.

„Таким чином пропонується привести у відповідність до Основного закону укази Президента, оскільки утворення, реорганізацію, ліквідацію центральних органів виконавчої влади, а також призначення та звільнення їх керівників Конституція України відносить до повноважень Кабінету Міністрів”, — пояснює прес-служба Мін’юсту.

Нагадаємо, 1 березня Кабмін затвердив законопроект „Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно управління системою органів і закладів виконання покарань”,

яким пропонується передати до сфери ведення Мін’юсту Державну кримінально-виконавчу службу, а також надати цьому міністерству повноваження на здійснення єдиної державної політики у сфері виконання покарань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *