ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі вшанують пам’ять закатованих енкаведистами 486 українців

|

14 липня дрогобичани пом’януть українців, невинно убієнних енкаведистами у 1939-1941 роках і після війни. Сьогодні, 10 липня, на засіданні організаційного комітету, утвореного з числа представників виконавчих органів міської ради, духовенства і громадськості, на цей день заплановано відслужити панахиду біля колишньої катівні на вулиці Стрийській, 3, а на площі Ринок буде проведено скорботне віче.

Відтак пройде піший хід з вінками і гірляндами до Поля скорботи, що на околиці міста, де в братських могилах захоронено останки 486 осіб, де відбудеться молитва за душі убієнних. Такий поминальний захід в Дрогобичі проводиться вже 16 років поспіль. Повідомляє ЗІК.

14 липня 1991 року Дрогобич здригнувся від побаченого. Центральний майдан міста вражав і лякав доказами жорстокості і нелюдяності того ладу, котрий називав себе найгуманнішим у світі. Майдан був заставлений трунами з невинно убієнними. А у них –останки 486 осіб. Вік більшості від 20 до 40 років. Серед останків було виявлено кістки дітей 12-15 років. 89 останків належали підліткам. Скільки було підлітків, встановити точно не вдалося, адже кати замітали сліди, палили вогнем страшні наслідки своєї діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *