ОСТАННІ НОВИНИ

«Правиця» виснула умови участі в мегаблоці

|

Блок «Рух-Українська правиця» оприлюднив умови, за яких готовий підписати Декларацію про об’єднання демократичних сил з Народним Союзом «Наша Україна» та ГР «Народна Самооборона». Про це «proUA»повідомили у прес-службі блоку.

Зокрема, «Правиця» готова до об’єднання в мегаблок за умови, що партії зобов’язуються забезпечити утворення єдиної національно-демократичної правої партії, керівництво якої має обиратися таємним голосуванням. Створення партії має відбуватися шляхом об’єднання партійних осередків всіх рівнів партій, що ввійдуть до блоку.

Програма партії в сфері збереження національної ідентичності має передбачати, що українська мова є єдина державна, визнання воїнів УПА борцями за незалежність України, встановлення кримінальної відповідальності за публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років як акту геноциду та ін.

Програма в сфері національної безпеки країни також має передбачати членство України в НАТО та запобігання неконтрольованій міграції в Україну .

У сфері модернізації політичної системи майбутня партія має домагатися запровадження виборів до Верховної Ради на основі відкритих регіональних виборчих списків та скасування депутатської недоторканності народних депутатів, створення законодавчої системи гарантування права Президента на розпуск парламенту, декларування політиками та дерслужбовцям доходів своїх сімей та ін.

У економічній сфері партія має боротися за створення середнього класу, забезпечення переходу від експортно-орієнтованої моделі економіки до пріоритетів для внутрішнього ринку, створення умов для ефективного розвитку дрібного і середнього підприємництва

та ін.

Сьогодні лідер НСНУ В.Кириленко заявляв, що порозуміння між потенційними учасниками блоку досягнуто і завтра буде оприлюднено першу десятку виборчого списку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *