ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці і мерія не можуть порозумітися

|

Львівські підприємці не можуть порозумітися з виконавчими органами міської ради. Як повідомив голова ГО «Об’єднання підприємців «Місто Лева» Андрій Леньо, проблема функціонування кіосків у Львові досі не вирішена.

«Приємно, що до нас дослухалися і наших представників включили в робочу комісію з розробки положення з МАФів, але приємності на тому закінчилися. З ’ явилися тривожні тенденції, що вже 5 липня на сесію міської ради виносять положення, яке ми, як члени комісії, не затвердили», – розповів сьогодні на прес-конференції Андрій Леньо.

За його словами, у положенні підприємці не згідні з тим, що вони мають пройти дві ухвали міської ради, щоб укласти угоду оренди землі. Вони також протестують проти великої кількості дозвільних документів, що від них вимагають.

«Підприємець, який працює в кіоску, повинен пройти дві ухвали сесії для отримання договору оренди землі. А це 1,5 року часу для оформлення всіх документів, понад 50 довідок і 7,5 тисяч гривень оплати за всі ці довідки», – стверджує Андрій Леньо.

Відтак підприємці звертаються до депутатського корпусу з проханням поставитися з розумінням до їхньої проблеми. «Ми шукаємо депутатської підтримки і розуміння, що для нас це занадто складно», – додав А.Леньо.

А голова Представництва Держкомпідприємництва у Львівській області Ярослав Кашуба каже, що положення, яке готує мерія стосовно МАФів, є регуляторним актом. А воно тому має пройти процедуру, передбачену Законом України. «На жаль, положення не пройшло процедури і не має економічного обґрунтування», –зазначив він.

Тому Я. Кашуба запевняє, що, у разі затвердження цього положення проекту на сесії чи виконкомі, Держкомпідприємництво України звертатиметься до прокуратури з вимогою скасувати його.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *