ОСТАННІ НОВИНИ

Дяків навів лад у виконкомі міської ради

|

Член Громадського форуму Львова, депутат Львівської міськради Теодор Дяків привітав членів виконавчого комітету ЛМР з першим за останні 10 років правочинним засіданням. Весь цей час львівські депутати, порушуючи вимоги закону „Про місцеве самоврядування в Україні” від 21 травня 1997 р., делегували виконавчому комітетові свої виключні повноваження.


Унаслідок таких неправомірних дій виконавчі комітети затверджували положення про свою діяльність самі собі.


Як повідомила прес-служба Громадського форму Львова, на неодноразові виступи та депутатські звернення пана Дяківа з приводу цього міський голова та прокуратура м. Львова повідомляли, що порушень немає.

25 травня цього року депутат Дяків на засіданні виконкому повідомив, що за таких обставин він вимушений звернутися до суду. Лише ця „погроза” подіяла на міського голову і 21 червня 2007 р. положення „Про виконавчий комітет Львівської міської ради” затвердила Львівська міська рада. Тепер залишилося затвердити положення департаментів та управлінь.

«Важливість належного формування виконавчих органів та оформлення їх владних повноважень полягає в тому, що без цих процедур притягнути до відповідальності посадовця „за зловживання владою або службовим становищем” (ст. 364 Кримінального Кодексу України) практично неможливо. З іншого боку, відсутність законно затверджених владних повноважень дає змогу начальнику (керівнику) органів місцевого самоврядування безпідставно та на власний розсуд звільняти свого підлеглого», – інформує ГФЛ.

Цікаво те, 15 грудня 2004 р. директор ТзОВ „Формула” Т. Дяків звернувся до суду з позовом спонукати Львівську міську раду привести до вимог закону утворення виконкому та інших виконавчих органів ради.

Господарський суд Львівської області виніс ухвалу, що справу мають розглядати в місцевому суді. А місцевий суд Галицького р-ну м. Львова виніс ухвалу, що справу мають розглядати… в Господарському суді Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *