ОСТАННІ НОВИНИ

У театрі Заньковецької гастролюватимуть білоруси

|

У театрі імені Марії Заньковецької 23-26 червня гастролюватиме Білоруський національний академічний театр імені Якуба Коласа з Вітебська. Колектив привіз чотири вистави зі свого репертуару.

Одна з них – психологічна драма “Батько”, про сімейний конфлікт, який виникає на основі суперечки про долю дочки. Поставлена вистава за п’єсою шведського драматурга XIX — початку XX ст. Августа Стрінберга. Особливості постановки Віталія Барковського можна буде оцінити 25 червня о 19.00 на великій сцені театру імені М. Заньковецької.

Привезли “коласівці” і розважальну виставу-комедію в стилі “модерн” “Чоловік і дружина” за однойменною п’єсою польського драматурга XIX ст. Олександра Фредро, майстра у побудові сюжетної інтриги. У творі іронічно зображено вільні звичаї верхніх прошарків тодішнього суспільства. Для львів’ян виставу гратимуть 23 червня о 19.00 на великій сцені “заньківчан”.

А 24 і 26 червня на камерній сцені театру імені Марії Заньковецької білоруси ставитимуть трагікомедію “От цо да!” про Броніслава Тарашкевича, автора першої граматики білоруської мови, та етюди пам’яті “Шагал… Шагал…” про видатного білоруського художника Марка Шагала. За останню виставу колектив здобув Гран-прі на Единбурзькому фестивалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *