ОСТАННІ НОВИНИ

Кабінет Міністрів хоче реформувати державні та комунальні друковані ЗМІ до 2012 року

|

Кабінет Міністрів України ухвалив розроблений Мін’юстом проект Закону “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”. Законопроект виноситься на розгляд Верховної Ради України. Як передає «Урядовий портал», відповідне рішення прийнято сьогодні під час засідання Кабміну.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, проект визначає способи реформування друкованих засобів масової інформації, визначає випадки безоплатного надання приміщень та майна юридичним особам, що виконують функції редакцій друкованих ЗМІ у процесі реформування. Законопроектом передбачено соціальні гарантії журналістам редакцій державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Реформування передбачається здійснювати в два етапи.

Підготовчий етап розпочинається з дня опублікування Закону. На цьому етапі здійснюватиметься реалізація пілотного проекту для редакцій друкованих засобів масової інформації, які виявили бажання взяти в ньому участь. Перелік таких редакцій затверджує Кабінет Міністрів України за поданням Національної спілки журналістів України, погодженим з центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики в інформаційній та видавничій сфері.

Основний етап розпочинається через два роки після введення в дію Закону. На цьому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ. Закон визначає кілька способів. Зокрема, вихід органів державної влади та органів місцевого самоврядування із складу засновників ЗМІ, перетворення ЗМІ в офіційні друковані видання, реорганізація редакцій шляхом утворення з боку членів колективу господарського товариства або припинення випуску ЗМІ та діяльності редакції.

Журналістам реформованих редакцій, що досягли пенсійного віку та мають не менше 20 років страхового стажу на посадах журналістів у державних і комунальних друкованих ЗМІ, стаж роботи зараховується до стажу державної служби, пенсії нараховуються із застосуванням порядку нарахування пенсії державному службовцю.

Друковані засоби масової інформації, які не будуть реформовані до 1 січня 2012 року, припиняють свою діяльність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *