ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили виставку сакрального мистецтва

|

Сьогодні у Львові в Музеї етнографії та художнього промислу відкрили експозицію творів сакрального мистецтва, зібрану о. Зеноном Хоркавим, який є душпастирем при Катедрі в Мельбурні.

Експозицію сакрального мистецтва Зенон Хоркавий збирає в Україні. Він кожного року приїжджає на свою батьківщину і два-три місяці проводить в експедиціях у пошуках нових експонатів. Твори мистецтва отець купує за власний кошт. “Я почав збирати свою колекцію ще під час війни. Тоді нас забрали до табору у Німеччині, в сусідньому бараку був солдат, який мені чомусь подарував вишиваний рушник. Можна сказати, що це перший експонат моєї збірки”, – цитує Зенон а Хоркав ого ZAXID . NET .

До збірки творів сакрального мистецтва, яку отець зібрав в Україні, входить близько 200 експонатів, які зберігаються в Духовній семінарії св. Духа. “На виставці представлено 94 експонати. Це ікони ХVІ-XX ст, переважно хатні ікони з усієї України. Я мрію, що матиму можливість вивезти ці експонати до Австралії, однак зараз через законодавчі перепони це неможливо цього зробити”, – говорить отець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *