ОСТАННІ НОВИНИ

Перехід бюджетників до «Газу України» зекономить кошти – заява

|

Безпосереднє постачання ДК “Газ України” природного газу бюджетним установам дозволить не тільки поліпшити розрахунки за природний газ, а й заощадити бюджетні кошти, передає прес-центр ДК «Газ України».

У якості аргументу прес-служба зазначає, що зараз у ціні за газ споживачі бюджетної сфери сплачують підприємствам з газопостачання та газифікації (облгазам) вартість газу, тариф на транспортування газу магістральними трубопроводами та розподільними мережами, тариф на зберігання та тариф на постачання газу.

Натомість, за даними прес-служби, постачання природного газу бюджетним установам через філії ДК “Газ України” дозволить заощадити бюджетні кошти за рахунок відсутності тарифу на постачання природного газу (тариф затверджується НКРЕ окремо для кожного облгазу та становить у середньому 20-40 грн. за 1000 куб. м).

Досвід Чернівецької філії ДК “Газ України”, яка здійснює постачання газу в області бюджетним установам і населенню, підтверджує значну ефективність газопостачання через філії.

Крім того, рівень розрахунків Чернівецької філії з Компанією за поставлений у 2007 році бюджетним установам газ, сягає майже 85% (в цілому по України це показник становить лише 66%).

Постачання газу бюджетним установам у Волинській, Львівській та Миколаївській областях здійснюється через філії ДК “Газ України”. Таке рішення прийнято у зв’язку низьким рівнем розрахунків облгазів вказаних регіонів за газ, спожитий бюджетними установами.

ВАТ “Волиньгаз” з початку року не перерахувало ДК “Газ України” за газ, спожитий бюджетними організаціями у 2007 році, жодної копійки (заборгованість – 11 млн. грн.). ВАТ “Львівгаз” здійснює розрахунки за газ, поставлений бюджетним організаціям у поточному році, на рівні 11% (заборгованість – майже 37 млн. грн., що перевищує 22% від суми загальної заборгованості облгазів за газ, спожитий бюджетниками). Борг “Миколаївгаз” перед Компанією перевищує 3,6 млн. грн. Водночас бюджетні установи розраховуються з підприємствами з газопостачання та газифікації на рівні 80-90%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *