ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю розпочнеться фестиваль органної музики

|

Міжнародний фестиваль органної музики “Діапазон” розпочнеться у Львові цієї неділі, 17 червня, і триватиме майже місяць – до 15 липня. У ньому візьмуть участь органісти з семи країн. Кожен з них виконуватиме іншу програму. Про це йшлося сьогодні, 15 червня, під час прес-конференції у Львівському будинку органної і камерної музики.

Відкриє фестиваль виступ Ірини Цайтц. Програму виконавиці, яка складатиметься з духовної і світської музики, вестиме і коментуватиме Юрій Андрухович. Письменник також написав есей, де висловив свої рефлексії про Львів, орган та “Діапазон”.

Приїде на фестиваль також Марек Стефанський (Польща), який гратиме французьку музику різних епох, Галина Булибенко (Україна), що виконуватиме стародавню музику, Андреас Маіш (Німеччина), одна з найвідоміших органісток Румунії Урсула Філіппі, італієць Родольфо Белатті, росіянка Людмила Голуб. Закриватиме фестиваль львів’янка Надія Величко.

Організатори “Діапазону” вважають, що цей фестиваль допоможе Львову відродити славу “органного” міста. Щоправда, чи стане цей захід традиційним, наразі невідомо, усе впирається в кошти. Квитки на перший фестиваль коштуватимуть 10 грн.

Як повідомила ZAXID.NET один з організаторів фестивалю, музикант Ірина Цайтц, практично всі музиканти погодилися виступати за 1/5 того гонорару, що отримують зазвичай за концерти. “Це тому, що майже всі учасники є моїми друзями”, – пояснила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *