ОСТАННІ НОВИНИ

У ВАТ «Львівгаз» відібрали постачання бюджетної сфери

|

Постачання природного газу бюджетним установам та організаціям у Волинській, Львівській та Миколаївській областях здійснюватимуть філії ДК “Газ України”. Як передає прес-служба ДК «Газ України», таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що стан розрахунків підприємств з газопостачання та газифікації (облгазів) за газ, спожитий бюджетними організаціями, є незадовільним і не відображає реального стану розрахунків бюджетних організацій з облгазами.

ДК “Газ України” повідомила про рішення постачати природний газ бюджетним установам й організаціям через власні філії керівникам обласних держадміністрацій у Волинській, Львівській та Миколаївській областях.

Як зазначено у прес-релізі, ВАТ “Львівгаз” заборгувало ДК “Газ України” за газ, спожитий у поточному році бюджетними установами Львівщини, 36,3 млн грн. При цьому оперативний моніторинг компанії засвідчує, що бюджетні установи Львівської області, які фінансують з державного та місцевих бюджетів, розрахувалися з ВАТ “Львівгаз” більш ніж на 80%. ВАТ “Львівгаз” сплатило ДК “Газ України” лише 11% за спожитий бюджетними установами газ.

Сума заборгованості перед компанією лише ВАТ “Львівгаз”, “Волиньгаз” та “Миколаївгаз” за газ, спожитий у 2007 р. бюджетним установами, – понад 51 млн грн, що становить 30% загальної суми боргу всіх облгазів України (170,3 млн грн).

У ДК «Газ України» вважають, що реалізація природного газу бюджетним установам через діючі у Волинській, Львівській та Миколаївській областях філії ДК “Газ України” дозволить місцевим органам влади значно заощадити кошти місцевих бюджетів. Нині місцеві бюджети сплачують облгазам за постачання природного газу. Так, тариф на постачання природного газу бюджетним установам за 1000 куб. м (з ПДВ) становить: у ВАТ “Волиньгаз” – 33,96 грн, “Львівгаз” – 36,6 грн, “Миколаївгаз” – 29,52 грн.

«Постачання природного газу безпосередньо через філії ДК “Газ України” дозволить не лише значно поліпшити розрахунки бюджетних установ областей з компанією, а й удосконалити роботу щодо збору коштів за спожитий газ, посилити контроль з боку місцевих органів влади за станом розрахунків. Вчасне надходження коштів від споживачів за природний газ дозволить також забезпечити належну підготовку до опалювального сезону 2007 – 2008 рр. та надійне теплопостачання протягом осінньо-зимового періоду», – сказано у повідомленні.

Практика постачання природного газу для бюджетних установ через філії ДК “Газ України”, враховуючи рівень розрахунків облгазів з компанією, буде поширена й на інші області України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *