ОСТАННІ НОВИНИ

Механізовану бригаду в Яворові учора інспектували іноземці

|

24-ту окрему механізовану бригаду у Яворові учора проінспектували іноземці. Як повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України, вони прибули на територію України згідно з договором «Про звичайні Збройні Сили в Європі».

Інспектори оглянули територію бригади, ретельно перерахували ті різновиди військової техніки і озброєння, зокрема танки, бойові броньовані машини (БМП, БТР) та артилерійські системи.

«Іноземці переконалися в суворому дотриманні нашою державою договірних зобов’язань щодо контролю над озброєнням. Реальна кількість техніки та озброєння точно відповідала заявленій. У звіті інспекторів не містилося жодного зауваження», – зазначено в повідомленні Міноборони.

Договір «Про звичайні Збройні Сили в Європі» підписано 19 листопада 1990 року. Його учасниками стали 22 країни. Він значною мірою сприяв прозорості та передбачуваності у військовій сфері діяльності на Європейському континенті. Завдяки ньому вдалося суттєво зменшити рівні військового протистояння в часи блокового розподілу Європи та скоротити 49857 одиниць важких озброєнь та військової техніки. Україна ратифікувала цей договір у 1992 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *