ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському АМКУ обговорили проблему підвищення цін на хліб

|

У Львівському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України сьогодні, 14 червня, обговорили ситуацію на ринках борошна та хлібобулочних виробів, а також наміри деяких підприємців підвищити ціни на ці товари.

Саме про це йшлося під час сьогоднішнього круглого столу з керівниками хлібопекарських та борошномельних підприємств регіону.

Як повідомляє прес-служба Львівського обласного територіального відділення АМКУ, через несприятливі погодні умови погіршився урожай зернових, відповідно, ціни на ці товари можуть зрости. Антимонопольний комітет України вживає заходів щодо недопущення необґрунтованого збільшення цін на борошно, хліб та хлібобулочні вироби.

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало зазначеним керівникам не допускати підвищення цін на хліб.

«Зважаючи на те, що борошно є основною складовою у витратах на хліб, а хліб, у свою чергу, є одним з найважливіших продуктів харчування, подорожчання якого може спричинити соціальне напруження в регіоні, недопустимим є необґрунтоване підвищення цін на борошно, а також координація поведінки на ринку, що веде до узгоджених дій суб’єктів господарювання, які діють на ринку борошна», – наголосив голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Ігор Коломієць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *