ОСТАННІ НОВИНИ

«Нафтогаз України» збільшить інвестиції у розвиток ГТС України

|

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з метою підвищення надійності транзиту природного газу територією України збільшить інвестиції у розвиток та модернізацію газотранспортної системи протягом 2007 року, передає прес-центр НАК «Нафтогаз України». Відповідне рішення прийняте за підсумками щорічної наради з питань стабільного та безпечного функціонування ГТС, що відбулася сьогодні на Більче-Волицькому сховищі у Львівській області під головуванням Голови правління Компанії Євгена Бакуліна.

Згідно з цими рішеннями, протягом 2007 року будуть модернізовані магістральні газопроводи Шебелинка-Полтава-Київ, Шебелинка-Дніпропетровськ-Одеса, Роздільна–Ізмаїл та проведена реконструкція компресорного цеху Пролетарського ПСГ. Це дозволить уникнути виникнення нештатних ситуацій у газопостачанні українських споживачів протягом пікових навантажень на систему у зимовий період, підвищити надійність постачання газу промисловим споживачам у південному регіоні України та забезпечити безпеку транзиту газу у Балканські країни.

НАК «Нафтогаз України» також прийняв рішення про продовження будівництва другої нитки магістрального газопроводу Херсон-Крим. Це дозволить покращити газопостачання південних районів Херсонської області та АР Крим, а після збільшення видобутку газу на шельфі Чорного та Азовського морів буде використовуватися у реверсному режимі для поставок палива у континентальну частину газотранспортної системи України. Діаметр другої черги газопроводу складає 700мм. Введення в експлуатацію відбудеться до кінця 2008 року.

У 2007 році буде завершене будівництво Бобровницької КС (Чернігівська обл.). Це дозволить збільшити активний об’єм Червонопартизанського ПСГ до 1,5 млрд. куб. м. Буде проведена модернізація дожимної компресорної станції (ДКС) Опарського ПСГ (Львівщина). Реконструкція здійснюється з метою повної заміни обладнання на сучасне для забезпечення високої надійності роботи ДКС та підвищення ефективності роботи Опарського сховища під час опалювального сезону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *