ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині з’явиться музей тоталітаризму

|

На території Львівщини з ’ явиться музей тоталітаризму та окупації України. За його створення сьогодні проголосували 97 депутатів Львівської обласної ради. Щоправда, де саме та коли поки невідомо. Депутат ЛОР від ВО «Свобода» Олексій Кайда припустив, що з ’ явиться він не раніше 2008 року, оскільки для того необхідно знайти приміщення та експонати, які наповнюватимуть музей.

Де буде розташований музей ще вирішуватиме рада, однак ініціатори вже мають певні пропозиції: у приміщенні тюрмі Лонцького, що по вулиці Бандери,1 та поблизу Олесько під відкритим небом. Ще один варіант приміщення пропонують у колишньому музеї Несторова, що за Жовквою. Третій варіант, де міг би розташуватися музей тоталітаризму, свободівці пропонують у парку культури ім. Б. Хмельницького, де колись був музей радянської армії, а зараз там стоїть «заморожене» будівництво готелю.

Відповідно до рішення обласної ради, управління культури та туризму ЛОДА має розробити разом із Інститутом національної пам ’ яті відповідні документи. Головне фінансове управління має передбачити фінансування, а управління містобудування підібрати приміщення.

Щодо подальшого фінансування, то, як припустив пан Кайда, з часом музей може перейти на утримання держави, оскільки є ініціатива Президента України щодо створення такого роду музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *