ОСТАННІ НОВИНИ

Замками Львівщини опікуватиметься новостворене комунальне підприємство

|

Замками Львівщини опікуватиметься комунальне підприємство «Реставрація та управління замками й палацами Львівщини». За створення такого підприємства сьогодні на сесії проголосували депутати Львівської обласної ради.

Основним завданням підприємства є підготовка документів зі створення та організації роботи Державного історико-архітектурного заповідника «Замки та палаци Львівщини». Керівником підприємства буде колишній начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Микола Гайда.

Під час обговорення депутатський корпус висловив низку претензій до збереження та використання замків на території Львівщини. Зокрема, депутати облради стурбовані «халатністю» керівника обласного управління охорони культурної спадщини, який видає дозволи приватним підприємцям на розміщення або будівництво різних розважальних закладів поблизу замків. Як приклад заступник голови обласної ради Лев Захарчишин назвав кафе біля замку в Золочеві.

На Львівщині із 10 замків в задовільному перебуває лише один – в Олеську. Решта, як пояснює начальник управління культурної спадщини В. Іванівський, мають поганий стан через недофінансування. «Цього року на реставрацію Підгорецького замку виділили 1 мільйон 700 тисяч гривень. При такому фінансуванні ми матимемо хороший замок тільки через 75 років», – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *