ОСТАННІ НОВИНИ

Заявок на конкурс щодо андеррайтера муніципальної позики поки що не надходило

|

На цей час заявок на участь у конкурсі на андеррайтера та платіжного агента муніципальної позики ще не надходило, повідомив «Львівському порталу» директор департаменту економічної політики міської ради Олег Синютка.

За його словами, заявки, як правило, почнуть надходити наприкінці конкурсного терміну. «Але інтерес до конкурсу досить вагомий, бо вже понад 10 банків зверталися до нас, аби докладно ознайомитися з умовами проведення конкурсу», – сказав він.

Міська рада оголосила конкурс на андеррайтера та платіжного агента випуску облігацій місцевої позики на суму 50 млн грн 30 травня. Закінчується прийом конкурсних пропозицій увечері 19 червня, наступного дня в присутності преси буде відкрито пропозиції, а відтак уже буде й визначено переможця.

До головних умов конкурсу належать ті, що андеррайтер власним коштом покриває всі витрати, пов’язані з випуском облігацій, переможцем оголосять установу, яка запропонує найнижчу відсоткову ставку. Згідно з вимогами конкурсу, число учасників не може бути обмежене. Відсоткова ставка не повинна перевищувати 12%.

13 лютого міська рада затвердила ухвалу про випуск муніципальних облігацій. Обсяг позики – 92 млн, номінал однієї облігації 10 000 грн, термін обігу – 5 років, розмір процентного доходу – не більше 12% . Форма випуску – бездокументарна.

Періодичність виплати – 1 раз на квартал. Достроковий викуп можливий через 36 місяців – не більше 23 млн грн і через 48 місяців – не більше 46 млн.

Депутати також встановили, що граничні суми витрати на запозичення – 2 млн гривень, а джерелами покриття основної суми боргу встановлено матеріальні активи громади міста – об’єкти нерухомості та земельні ділянки.

В ухвалі зазначено необхідність передбачити в загальному фонді бюджету на 2008-2012 роки окремі статті для обслуговування боргу. І, враховуючи кон’юнктуру ринку нерухомості та землі, – розглянути під час формування бюджету на 2008 – 2012 рр. необхідність дострокового погашення позики коштом реалізації матеріальних активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *