ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулося засідання Громадської колегїї при ДПА у Львівській області

|

Чергове засідання Громадської колегії при ДПА у Львівській області відбулося учора, передає відділ зв’язків з громадськістю ДПА у Львівській області. Під час засідання на обговорювали підсумки роботи податкової служби Львівщини за 5 місяців 2007 року, а також стан та перспективи відшкодування ПДВ тощо.

Як зазначив Голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк, до бюджетів всіх рівнів, що контролюються податковою службою області надійшло понад 1727млн. грн., що перевищує показник аналогічного періоду минулого року майже на 376млн. грн. (27,8відсотка).

З початку року працівники податкової служби області виявили та припинили діяльність 51 фіктивної комерційної структури, в тому числі в межах Львівської області – 21 та 7 «конвертаційних» центрів, порушено 16 кримінальних справ. Під час перевірки реально-діючих підприємств (близько 300 платників), які користувалися послугами фіктивних СПД та «конвертаційних» центрів донараховано 6,2 млн. грн., порушено 13 кримінальних справ. «Якщо нам вдасться створити легальне конкурентне середовище, тоді підприємці не будуть звертатися до «конвертаційних» центрів», – наголосив Віталій Хилюк.

Щодо прийняття Податкового кодексу України, то було зазначено, що вітчизняному бізнесу потрібні менша кількість податків, нижчі ставки, узгоджені між собою норми податкового законодавства. Практично всі опитування підприємців свідчать, що найпершою для бізнесу перешкодою вони вважають незрозуміле і нестабільне законодавство. Члени Громадської колегії продовжують активно обговорювати проект Податкового кодексу України та надсилати свої пропозиції щодо його удосконалення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *